[vc_row][vc_column][vc_column_text]Lješnjak sadrži vrlo mali udio ugljikohidrata, pregršt bjelančevina te slatkasti okus – a to su primarni razlozi su zašto obožavamo lješnjakovo brašno. Smjesa od 20% lješnjakovog i 80% osnovnog brašna u kombinaciji s malo mlijeka, praška za pecivo i ljubavi čine pravu poslasticu!
Ovo brašno slasticama daje posebno sočan i orašast okus. Zbog niskog udjela ugljikohidrata lješnjakovo brašno može biti dijelom i slanih i slatkih jela.
Orah brašno je odličan izvor esencijalnih masnih kiselina koje naše tijelo ne može samo sintetzirati, već se moraju unijeti prehranom. Omega-3 masne kiseline koje orasi sadrže bitne su za normalno funkcioniranje organizma, a tek ih rijetke namirnice sadrže u značajnim količinama. Neizbježna su hrana za zdrav i aktivan mozak!
Niže predlažemo da isprobate recept ultrafinih veganskih cookija pogodnih za sve nutritivne skupine.
- Broj osoba 6 i više
- Vrijeme pripreme 10 minuta
- Vrijeme kuhanja 13 minuta
- Gotovo za 23 minute
Sastojci:
1.
1/3 čaše kokos ulja (70 g)
1/2 čaše smeđi šećer (100 g)
2.
1 čaša (120 g) brašna oraha GRANA
1 čaša (120 g) brašna lješnjaka GRANA
1/2 žličice sode
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli 2 žlice biljnog mlijeka
3.
1 čaša chocholate chip (komadići čokolade) (170 g)
Priprema:
Pomješati pjenjačom stavke pod brojem 1 dok se ne sjedine, dodati stavke pod brojem 2 te promješati žlicom ili špatulom dok se ne dobije mrvasta – crumble smjesa koja se može oblikovati rukom u kuglice.
Kada ste to postigli dodati stavku pod brojem 3 i rukom umješati u to sve.
Oblikovati kuglice cca 50g redati na prethodno pripremljeni pleh za pečenje (prekriven papirom za pečenje). Kuglice malo pritisnuti dlanom prije pečenja. Cookies pečemo na temperaturi od 180 °C, 13minuta.
Savjet: *Mlijeko možete prvo dodati pola pa opet nakndano po potrebi još. Pratite teksturu i kako vam se smjesa ponaša “pod rukom”. **Umjesto chocholate chip možete koristiti bilo koje orašaste plodove, suho voće i sl.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]