Kruh od lanenog brašna, bez glutena i bez kvasca

Za ovaj kruh nije potrebno klasično brašno i prije svega kvasac. Stoga se priprema relativno brzo. Bezglutenski je i ukusan te je razlika u odnosu na ostale kruhove bez glutena.

Sastojci za mali kruh

  • 165 g lanenog brašna*, bez glutena GRANA
  • 50 g sjemenki suncokreta
  • 30 g mljevenih ljuski psiliuma GRANA
  • 2 ravne čajne žličice praška za pecivo
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 250 ml mlake vode

Evo kako to funkcionira

U posudi umutite jaja i vodu. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke (laneno brašno, suncokretove sjemenke, psyllium ljuske, prašak za pecivo i sol)i.
Dodajte smjesu voda/jaje i sve dobro promiješajte.
Sada ostavite tijesto da odstoji oko 5 minuta.
Zatim tijesto oblikujte u štrucu željenog oblika i stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 1 sat na 180 stupnjeva.

 
 
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaVratite se u trgovinu

    2

    AKCIJA

    10% na sve Grana kekse!

    Iskoristite ovu izvrsnu priliku da okusite naše ukusne, zdrave kekse po povoljnijoj cijeni.