Blagdani ne smiju proći bez slasnih gluten free Linzera

Omiljeni klasik u bezglutenskoj verziji


U moru slatkih ideja za nadolazeće blagdane, prenosimo vam recept Barbare Črgar, koji pripremila taaako jednostavan, a opet tako fini recept za koji će vam trebati manje od pola sata pripreme.

Radi se o kolačićima prema recepturi za liznere, no ovaj put u bezglutenskoj verziji.

Sastojci:

100 g lješnjak brašno GRANA
25 g heljdinog brašna GRANA
25 g šećera u prahu
50 g maslaca
Prstohvat soli
1 jaje

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol.
  2. Hladni maslac dodajte u zdjelu i promiješajte dok ne dobijete mrvičastu strukturu.
  3. Zatim dodajte jaje i zamijesite glatko tijesto.
  4. Gotovo tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.
  5. Upalite pećnicu na 180°C.
  6. Tijesto razvaljajte po pobrašnjeloj površini na 1 cm debljine.
  7. Pomoću raznih kalupa izrezujte oblike i stavite u kalup za pečenje.
  8. Kolačiće pecite kratko 5-8 minuta, pazite da ne potamne.
  9. Pečene kolačiće ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a poslužiti ih možete s pekmezom ili čokoladom.
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaVratite se u trgovinu

    2

    AKCIJA

    10% na sve Grana kekse!

    Iskoristite ovu izvrsnu priliku da okusite naše ukusne, zdrave kekse po povoljnijoj cijeni.