Zemlja porijekla: Hrvatska
Sastav: 100 % hladno prešano ulje repice, ekstra djevičansko
Dobivanje: hladnim prešanjem sjemenki repice
Namjena: visoko kvalitetno food grade ulje, za oralnu i dermalnu upotrebu
Hladno prešana ulja GRANA – uljana repica
Hladno prešana bezglutenska linija biljnih ulja GRANA optimalno su rješenje za oralnu i dermalnu primjenu, a našom tehnologijom proizvodnje hladnog tješnjenja čuvaju sve svoje vrijedne sastojke: jednostavne i složene nezasićene masne kiseline, vitamine, lecitine, flavonoide, arome i proteine. Upravo zahvaljujući tome, njihovo djelovanje nije ograničeno na pojedine organske sustave, već obuhvaća djelovanje na cjelokupni organizam!
Sva naša ulja osim crnog kima (zbog klimatologije) su lokalnog podrijetla svježe proizvedena u manjim serijama!
Uljana repica je treći najveći izvor za dobivanje biljnog ulja u svijetu iza soje i palme uljarice, a također je drugi glavni izvor proteinske hrane iako čini tek petinu proizvodnje prvog glavnog izvora, soje.
Uljana repica je industrijski važna biljka, s obzirom da služi i u proizvodnji biodizela, no repičino ulje je iznimno ljekovito, a osim u prehrani, može se koristiti za kožu i kosu. Hladno prešano ulje repice je široko dostupno i jeftino.
Prešano ulje repice je iznimno ljekovito zbog toga što sadrži visoki udio nezasićenih masnih kiselina. Sadrži omega – 3 i omega – 6 masne kiseline u omjeru 1:3 te je treće najkorištenije ulje u prehrani.
Američka Agencija za hranu i lijekove proglasila je repičino ulje sigurnim za upotrebu, te da doprinosi normalnoj funkciji srca.
Iako se za repičino ulje kaže da je zdravo kao i maslinovo, postoji jedna prednost. Grijanjem i prženjem na repičinom ulju ne stvaraju se loše masti kao kod zagrijavanja maslinovog ulja, a i samo repičino ulje je termostabilno. Stoga se repičino ulje možete koristiti za začinjavanje salate, pripremu umaka ali i grijanje i prženje hrane.
Prehrambene aplikacije / prijedlog u receptima;
Repičino ulje može se koristiti za pripremu hladnih salata, toplih juha i umaka, za pečenje i prženje.
Može se koristiti kao emulgator u različitim namazima od povrća, dodati u smoothije, nakapati na salate, koristiti hladno ali i toplo s obzirom da podnosi visok stupanj zagrijavanja.
Može se upotrebljavati u gotovim jelima kao dodatak preljevima za salate te pečenom mesu i biljnim prerađevinama. Također se koristi u slatkim jelima – kolačima i palačinkama.
Doprinosi normalnoj funkciji:
-probavnog trakta
-krvnog tlaka
-kolesterola u krvi
-hormona
Upotreba:
Repičino ulje je potpuno sigurno i ne izaziva alergije za većinu ljudi.
Ulje repice (za razliku od od većine hladnoprešanih ulja) ima visoku točku dimljenja, pa se može bez problema zagrijavati i pritom ne gubi svoja nutritivna i ljekovita svojstva.
Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu.
Energetsko / nutritivna vrijednost na 100 g proizvoda:
Energija 3761 kJ / 899 kcal
Masti 100 g
od kojih zasićene masne kiseline 16 g
od kojih nezasićene masne kiseline 84 g
Sol 0 g
Recenzije
Još nema recenzija.