Omiljeni klasik u bezglutenskoj verziji
U moru slatkih ideja za nadolazeće blagdane, prenosimo vam recept Barbare Črgar, koji pripremila taaako jednostavan, a opet tako fini recept za koji će vam trebati manje od pola sata pripreme.
Radi se o kolačićima prema recepturi za liznere, no ovaj put u bezglutenskoj verziji.
Sastojci:
100 g lješnjak brašno GRANA
25 g heljdinog brašna GRANA
25 g šećera u prahu
50 g maslaca
Prstohvat soli
1 jaje
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol.
- Hladni maslac dodajte u zdjelu i promiješajte dok ne dobijete mrvičastu strukturu.
- Zatim dodajte jaje i zamijesite glatko tijesto.
- Gotovo tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.
- Upalite pećnicu na 180°C.
- Tijesto razvaljajte po pobrašnjeloj površini na 1 cm debljine.
- Pomoću raznih kalupa izrezujte oblike i stavite u kalup za pečenje.
- Kolačiće pecite kratko 5-8 minuta, pazite da ne potamne.
- Pečene kolačiće ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a poslužiti ih možete s pekmezom ili čokoladom.