Za ovaj kruh nije potrebno klasično brašno i prije svega kvasac. Stoga se priprema relativno brzo. Bezglutenski je i ukusan te je razlika u odnosu na ostale kruhove bez glutena.
Sastojci za mali kruh
- 165 g lanenog brašna*, bez glutena GRANA
- 50 g sjemenki suncokreta
- 30 g mljevenih ljuski psiliuma GRANA
- 2 ravne čajne žličice praška za pecivo
- 1/2 čajne žličice soli
- 250 ml mlake vode
Evo kako to funkcionira
U posudi umutite jaja i vodu. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke (laneno brašno, suncokretove sjemenke, psyllium ljuske, prašak za pecivo i sol)i.
Dodajte smjesu voda/jaje i sve dobro promiješajte.
Sada ostavite tijesto da odstoji oko 5 minuta.
Zatim tijesto oblikujte u štrucu željenog oblika i stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 1 sat na 180 stupnjeva.